Святкуємо День вишиванки!

День вишиванки – народне свято, покликане на сприяння до єдності, культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. У комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 237 комбінованого типу Харківської міської ради Немишлянського району День вишиванки є традиційним святом. В цей день педагоги мають за мету розкрити дітям багатство та красу українських традицій, виховати у дошкільників пошану до символу української душі – вишиванки!

Вихователі в он-лайн форматі провели цікаві, різноманітні заходи: тематичні заняття «Одягни вишиванку красиву – свого тіла й душі оберіг», народні ігри, бесіди, вікторини про традиційний одяг українського народу. Організований фото-челендж «Я люблю вишиванку», у якому з піднесеним, святковим настроєм взяли участь вихованці в чудових, різнокольорових вишиванках. Відбулася зустріч з дітьми та батьками вихованців на платформі ZOOM «Українська вишиванка – гордість нашого народу» , під час якої діти познайомилися з історією вишиванки, особливостями орнаментів, кольором ниток та технікою виконання. Педагоги взяли участь у літературному флешмобі «За що я люблю вишиванку» та творчому калейдоскопі «Прикрашаємо вишиванку», запропонували дітям вдома при-красити намальовані вишиванки, проявити фантазію, створити та намалюва-ти власний орнамент для вишиванок. А ще малі дошкільнята виготовили сувеніри – національний одяг із паперу з яскравим українським орнаментом. Діти нашого закладу розуміють, що бути українцем – не лише гордо, а й красиво.

Це свято свідчить про об’єднання великих і малих українців, про любов до рідної землі, до української пісні, до вишиванки.

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.