День проліска - традиційне весняне свято

День проліска, традиційне весняне свято, відзначається у багатьох країнах світу. Педагоги поставили перед собою мету розширити знання дітей про раннє цвітіння квітів та сформувати дбайливе ставлення до дикоростучих рослин, а також актуалізувати екологічні навички. Нашим вихованцям було цікаво дізнатися, що історія цієї дати починається з 1984 року в Англії. Проліски дуже популярні там, і до них ставляться дуже бережно. Найпопулярніший вид – пролісок білосніжний, а ще є грецький, візантійський, кавказький… Вони розрізняються за формою, забарвленням і, навіть, ароматом, але всі вони дуже улюблені. У різних країнах цю квітку називають по-різному. Англійці називають її сніжною краплею або сніжною сережкою; чехи – сніжинкою; німці – сніговим дзвіночком, а ми – проліском.

Вихователі пояснили дітям, що сьогодні з вини людей, на Землі з кожним роком стає все менше і менше проліски. Тому більшість видів пролісків занесені до Червоної Книги, як зникаючий вид, збирати їх неможна.

Герой казки, Синьоокий Пролісок, звернувся до дітей з проханням: «Якщо вам захочеться купити букетик красивих квітів, відмовтеся від цього задоволення, допомагаючи тим самим зберегти живу природу!».

Підсумком онлайн занять стали чудові роботи дітей з малювання та аплікації.

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.